Blog Archives

Na je bevalling snel weer lekker in je vel?

iStock_000007777866XSmallDe cursus NatuurlijkHerstellen is gericht op het herstellen van de natuurlijke balans van lichaam en geest ná de zwangerschap. Een goede balans geeft je meer rust en energie. Dit komt ook weer ten goede aan je kind. Er komen oefeningen uit verschillende westerse en oosterse stromingen aan bod.

Daarnaast is het een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld ervaringen over je bevalling onderling uit te wisselen. Kortom, een goede start om zowel fysiek als mentaal weer in je kracht te komen. En je mag je kindje meenemen.

Je kunt met de cursus NatuurlijkHerstellen starten ongeveer 4 weken na je bevalling. Heb je een keizersnede gehad, dan is het zes weken na je bevalling.

Inhoud Cursus

Tijdens de lessen wordt o.a. aandacht besteed aan:

  • Oefeningen ter versterking en herstel van de bekkenbodemspieren en buikspieren. Deze spieren hebben veel te verduren gehad tijdens de zwangerschap en de bevalling. Zeker voor de bekkenbodemspieren is het belangrijk om die goed te trainen ter voorkoming van incontinentieklachten.
  • Do-In (acu yoga) meridiaanstrekkingen om de energiehuishouding weer in balans te brengen en je conditie te verbeteren.
  • Ontspanningstechnieken.
  • Shiatsu (zelf)massage, die door de kleding heen wordt gegeven, tegen bijvoorbeeld vermoeidheid en slapeloosheid.
  • Ervaringen uitwisselen over de bevalling, je herstel, het moederschap en het kindje.
  • Veel oefeningen doe je samen met je kindje.


Planning en tarieven

Klik op Hoorn of Utrecht voor informatie over tarieven, actuele planning en beschikbaarheid.