Docenten

Wie is mijn docent?

De cursussen worden gegeven door onderstaande docenten en vinden plaats in Amersfoort, Amsterdam, Hoorn en Utrecht.

Marinda is vanaf 2002 bezig met Do-in en Shiatsu-therapie. Ze volgde de opleiding aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag en de opleiding als docente voor zwangerschapsyoga. Daarnaast deed ze diverse coachingsopleidingen en workshops op het gebied van NLP en familie-opstellingen. Naast het geven van cursussen aan vrouwen rondom hun zwangerschap is zij sinds 1989 werkzaam in het bedrijfsleven als interim Marketing- en Communicatie-adviseur.
Zij vindt een goede balans in haar leven door de combinatie van haar werk met “het hoofd en het hart” als coach en adviseur en met “de handen en het hart” als masseur en docente van natuurlijke zwangerschapscursussen. Naast haar werk is ze moeder van twee dochters. Tevens heeft zij onder de naam Energy & People een praktijk voor coaching en training.

“Als docente van MAMZ! vind ik het geweldig om vrouwen tijdens hun zwangerschap én daarna, te steunen en te inspireren op hun weg naar het moederschap. Het centrale thema van mijn lessen is “energie en balans” in de breedste zin van het woord. Tijdens de lessen maak ik gebruik van mijn kennis van de oosterse geneeskunde, maar zeker ook mijn ervaring als moeder en coach. Mijn lessen zijn afwisselend en switchen van serieus naar lekker ontspannen. Ik vind het belangrijk om naast de lesstof ook tijd te nemen om bij te kletsen over wat je meemaakt tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Want “moeder zijn” blijft bijzonder.”

Lenny Volger

Hoorn

Na de academie voor lichamelijke oefening en het werken in verschillende sportgerelateerde bedrijven, ben ik in 2001 begon met de opleiding aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu. De combinatie van mijn westerse kennis over het menselijke lichaam met de nieuw opgedane oosterse benadering opende voor mij een nieuwe wereld. Het werk als shiatsu therapeut en docent basiscursus Do-in & Shiatsu combineer ik met het moederschap van mijn dochter en zoon.

Het blijven beoefenen van Do-in tijdens mijn zwangerschappen heb ik ervaren als een zeer weldadige aanvulling op de beleving van mijn zwangerschap en de bevalling. Als docente van MAMZ! wil ik je begeleiden om zo evenwichtig mogelijk je zwangerschap te beleven.

Bij mijn lessen voor MAMZ! gebruik ik mijn kennis van de oosterse natuurgeneeskunde, bewegingsvormen als Do-in en zwangerschapsyoga en mijn ervaringen als moeder en leerkracht lichamelijke opvoeding.

Stijntje Rorive-Van der Klei

Amsterdam & Amersfoort

Stijntje is in haar loopbaan begonnen met het geven van tekenen, schilderen en boetseren op therapeutische basis. Zij werkte met kinderen met autisme, ADHD, slechthorende en dove kinderen. Later met volwassenen met chronische pijnklachten en CVA patiënten.

Tijdens haar eigen eerste zwangerschap heeft ze de opleiding tot loopbaancoach gedaan. Dit om mensen optimaal te kunnen begeleiden in hun eigen veranderingsproces. Stijntje heeft zich toen gespecialiseerd in zwangeren. Hiervoor heeft ze de opleiding docent Zwangerschapsyoga gevolgd en een training tot zwangerschapsmasseuse. “Uit je hoofd” en “terug in de buik komen” is een vast motto van haar tijdens de lessen. Naast het werken met zwangeren is zij moeder van twee zoons.