Marinda Wiersema

Utrecht

Marinda is vanaf 2002 bezig met Do-in en Shiatsu-therapie. Ze volgde de opleiding aan de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu in Den Haag en de opleiding als docente voor zwangerschapsyoga. Daarnaast deed ze diverse coachingsopleidingen en workshops op het gebied van NLP en familie-opstellingen. Naast het geven van cursussen aan vrouwen rondom hun zwangerschap is zij sinds 1989 werkzaam in het bedrijfsleven als interim Marketing- en Communicatie-adviseur.
Zij vindt een goede balans in haar leven door de combinatie van haar werk met “het hoofd en het hart” als coach en adviseur en met “de handen en het hart” als masseur en docente van natuurlijke zwangerschapscursussen. Naast haar werk is ze moeder van twee dochters. Tevens heeft zij onder de naam Energy & People een praktijk voor coaching en training.

“Als docente van MAMZ! vind ik het geweldig om vrouwen tijdens hun zwangerschap én daarna, te steunen en te inspireren op hun weg naar het moederschap. Het centrale thema van mijn lessen is “energie en balans” in de breedste zin van het woord. Tijdens de lessen maak ik gebruik van mijn kennis van de oosterse geneeskunde, maar zeker ook mijn ervaring als moeder en coach. Mijn lessen zijn afwisselend en switchen van serieus naar lekker ontspannen. Ik vind het belangrijk om naast de lesstof ook tijd te nemen om bij te kletsen over wat je meemaakt tijdens de zwangerschap en na de bevalling. Want “moeder zijn” blijft bijzonder.”